15 Kasım 2014 Cumartesi

Akyaka Dayanışması'nın Yırca ile Dayanışma Basın Açıklaması

Doğa’ya ve ortak yaşam alanlarına yalnızca rant gözü ile bakan hükümet, doğal yaşam alanlarını talan etme girişimlerini tüm şiddeti ile sürdürüyor. Son olarak Yırca’da 6000 zeytin ağacı hukukla birlikte katledildi. Doğa’nın ve yaşamın düşmanı termik santrallara bir yenisini daha eklemek için.. Hükümet, köylülerin yıllardır geçimlerini sağladıkları zeytinliklerini, yalnızca savaş koşullarında uygulanan “acele kamulaştırma” yasasını devreye sokarak ellerinden almış, adeta doğaya ve kendi halkına savaş açtığını ilan etmiştir. Yırcalıların yaşam alanı zeytinlikler, Zeytin Koruma Yasası’nı da hiçe sayarak Kolin Şirketi’ne peşkeş çekilmeye çalışılmıştır.

Akyaka Dayanışması olarak geçen yıl Temmuz ayından beri  ortak yaşam alanımız olan zeytinliğimizin özelleştirilmesine ve imara açılmasına karşı mücadele etmekteyiz. Akyaka’da halkın ortak yaşam alanı, yine hukuk katledilerek betonlaştırılmak istenmektedir. Aynen Yırca’da ve ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi.


Bugün hem Yırca’lı dostlarımızla dayanıştığımızı göstermek, hem de zeytinliklerimizi talan etmenin yolunu açmak için Zeytin Koruma Yasası’nı değiştirme girişimlerini protesto etmek üzere birlikte hazırladığımız aşuremizi can dostlarımızla paylaşıyoruz. Yırca’da kesilen zeytin ağaçlarının ahını içimizde hissederek pişirdiğimiz aşuremizin bereketli olmasını diliyoruz.

Akyaka Dayanışması, 15. Kasım 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder