21 Ekim 2014 Salı

Akyaka'da Kıyı Kanunu ihlali resmen kabul edildi

Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın işletmekte olduğu Akyaka Orman Kampında Kıyı Kanununa aykırı olarak Taş Evlerin etrafını tel örgülerle çevirerek bu alanda halkın denize erişimini apart sakinleri dışında kalan halka yasaklaması, 31 Ağustos 2014 tarihinde Akyaka Dayanışması’nın düzenlediği bir yürüyüş ile protesto edilmiş ve bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuştu. Daha sonra vatandaşlar Muğla Valiliği ve Ula Kaymakamlığı’na verdikleri dilekçeler ile hukuksuzluğun giderilmesini talep etmişlerdi.

Ula Kaymakamlığı’ndan verilen cevapta, yapılan inceleme sonunda Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın uygulamasının işletme sözleşmesine uygun olduğu belirtiliyor. Ancak, sözleşmeye uygun olan uygulamanın aslında Kıyı Kanununa aykırı olduğunun da tespit edildiği bildiriliyor. Özetle; Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın işletme sözleşmesinin hukuka aykırı yapıldığı resmen kabul edilmiş oluyor.

Kaymakamlıktan verilen cevapta ayrıca; Orman Kampındaki hukuka aykırı uygulamaların giderilmesi ve Muğla’ya Hizmet Vakfı’nın işletme sözleşmesinin değiştirilmesi gerektiğinin rapor edilerek gereğinin yapılması için Muğla Orman İşletme Müdürlüğü'ne gönderildiği bildiriliyor.

Kaymakamlıktan gelen cevabın kopyası aşağıdadır:



1 yorum:

  1. Bu olumlu kararın alınmasına katkıda bulunan tüm dostlar sağ olsunlar var olsunlar.

    Necdet Dursun

    Akyaka

    YanıtlaSil