17 Mart 2014 Pazartesi

Gökova’ya Viyadük Projesine Red !

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün Gökova Kavşağı’nda yapmayı planladığı yükseltilmiş kavşak projesinin  Muğla Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından uygun bulunmadığı ortaya çıktı.

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde planlanan  projenin basında yer almasından sonra duyarlı kesimler projenin doğayı tahrip edeceği gerekçesi ile harekete geçmişlerdi. Projenin durdurulması için binbeşyüzden fazla  imza toplanmış, projenin olumsuzlukları bilirkişi raporu ile ortaya konmuş ve son olarak Tabiat Varlıkları Koruma Kurumu’na 30 Ocak 2014 tarihinde bir dilekçe ile başvurarak projenin iptal edilmesi talep edilmişti. Doğa dostları adına vekaleten Avukat Necmettin Yankola’nın  verdiği dilekçeye verilen cevapta, Karayolları'nın proje başvurusunun 24.12.2013 tarihinde yapılan komisyon toplantısında değerlendirilerek olumsuz rapor verildiği belirtiliyor.

Projenin reddedilme gerekçesi olarak; Projenin 1. Derece Doğal Sit Alanı içinde planlanmış olması, yol kotunun yükseltilmesi, ağaçların kesilmesi, bitki örtüsünün ve doğal  silüetin  bozulacak olması gösteriliyor. Komisyon Raporunu okumak için tıklayın.

2 yorum:

  1. ne olur buradaki tabiatı rahat bırakın, yoksa insanlık bunları çook arayacak ve bulamıyacak.

    YanıtlaSil
  2. Sıtma ile savaşta dönemin valisinin bir fikriydi o günlük ağaçları. Toplumsal hafıza rant uğruna yok ediliyor vahşi kapitalizm tarafından. Kimliksiz, silik bir toplum yaratılıyor.

    YanıtlaSil