1 Temmuz 2013 Pazartesi

“Diren Akyaka, Diren Zeytin Ağacı” İmza Kampanyası

AKYAKA MADMİMİAkyaka sahip olduğu olağanüstü doğal güzellik ve zengin biyo-çeşitliliği ile dünyadaki önemli doğa koruma alanlarından birisidir ve Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilmiştir. Ancak yakın zamanda öğrendiğimize göre, beldemizde aslında zeytin yetiştirme alanı olan büyük bir hazine arazisi özelleştirme programına alınarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından imar plan değişikliği yapılmış, ve yapılaşmaya açılmıştır.
Üstelik mevcut koruma yasaları da çiğnenerek. Bizler, Akyaka’da yaşayanlar bu hukuksuzluğa karşı çıkıyoruz ve Akyaka Yerel Yönetim Platformu öncülüğünde “Diren Akyaka ! Diren Zeytin Ağacı !” adı altında bir mücadele başlattık.

Akyaka’da yerel olarak yürüttüğümüz bu mücadele, ülkemizde kent hakkı ve doğa hakkı alanlarında verilen mücadeleden ayrı değildir. Mücadelemizin hedefleri arasında yerel ölçekteki hukuka aykırı uygulamaların engellenmesi olduğu gibi, kentlilerin kentsel politikaların oluşturulma sürecine katılımını engelleyen İmar Kanunu’nun katılımcılık yönünde değiştirilmesi ve “üstün kamu yararı” adına doğanın tahrip edilmesini öngören “Biyo-çeşitliliği Koruma Yasası”nın tamamen geri çekilmesi de var. Biliyoruz ki bu yasalar değişmediği sürece mücadelenin biri bitmeden yenisi başlamak zorunda kalıyor.
Aşağıdaki bağlantıyı izleyerek taleplerimizi içeren kampanya metnine vereceğiniz bir imza, hem “Yavaş Kent Akyaka” nın doğal ve kültürel kimliğini koruyabilmesine, hem de ülkemizde verilen kent ve doğa hakkı mücadelesine katkı sağlayacaktır. Haydi siz de katılın, birlikte değiştirelim.

 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, lütfen ÖÇK Bölgesi Akyaka'nın betonlaşmasına izin vermeyin !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder