18 Temmuz 2013 Perşembe

AKP Muğla Milletvekillerinden zeytinlik alanda basın açıklaması

18 Temmuz 2013 tarihinde Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Ula Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ile birlikte Akyaka’ya gelerek özelleştirilmek istenen zeytinlik alanda bir basın açıklaması yaptılar. Akyaka Yerel Yönetim Platformu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Yüksel Özden, ÖİB’den alınan bilgilere dayanarak basında yer alan “Akyaka’ya TOKİ Evleri yapılacak”, “8 katlı evler yapılacak” gibi bilgilerin doğru olmadığını  söyledi. Kendisinin de komşu köyden olduğunu ve kendisini Akyakalı olarak gördüğünü, Akyaka İmar Planı hükümlerine aykırı yapılaşmaya kendilerinin de karşı olduğunu söyledi. Ali Boğa da, Akyaka İmar Plan Hükümlerine aykırı bir durum söz konusu olursa Akyakalıların mücadelesinde bizzat yanlarında duracaklarını söyleyerek bu sözlere destek verdi.

Söz alan AYYP üyeleri vekillerin yaptığı çok katlı TOKİ konutları spekülasyonuna son verecek açıklamanın oldukça değerli olduğunu belirttiler. Akyakalıların asıl rahatsızlıklarının gerek bu kamusal alan üzerinde planlar yapılırken, gerek özelleştirme sürecinde Akyakalılara fikirlerinin sorulmamış olmasını, her şeyin halktan gizli bir şekilde yürütülmesi olduğunu söylediler. Asıl meselenin yapılacak konutların iki katlı mı olduğu çok katlı mı olduğu değil, Akyaka ölçeğine vurulduğunda oldukça büyük ve pazar yerine bitişik, bu özellikleriyle kamuya ait tek ve son alanın özelleştirilmesi ve yapılanmaya açılması olduğu vurgulandı. Akyaka’nın bir Yavaş Kent olduğunu hatırlatan platform üyeleri, bu alanın bir Yavaş Kent’e yakışır şekilde üzerindeki zeytin ağaçları korunarak hemen yanındaki pazar yeri ile birlikte bütünlüklü bir slowfood merkezine
dönüştürülebileceğini, böylelikle tüm Akyakalıların ve Akyaka’ya gelen ziyaretçilerin yararlanabileceği keyifli bir ortak yaşam alanı olarak düzenlenebileceğini belirttiler ve Muğla Milletvekillerinden böyle bir seçeneğe destek olmalarını talep ettiler. Yüksel Özden, ÖİB’nin plan değişikliğinin Ocak ayında Akyaka Belediyesine askıya çıkarılmak üzere gönderildiğini hatırlattı ve Akyakalıların bu talebinin Akyaka İmar Planında değişiklik yapılmasını gerektirdiğini ve muhatabın kendileri olmadığını söyledi. Platform üyeleri basını 24 Temmuz Çarşamba günü saat 12:30’da gerçekleştirecekleri basın açıklamasına davet ederek  bu doğrultuda başlattıkları mücadele sürecinde tüm Muğla Milletvekillerinin desteğini almak üzere kendileriyle de görüşeceklerini belirttiler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder