23 Haziran 2013 Pazar

Akyakalılara kent hakkına sahip çıkmak için toplantı daveti !

Akyaka'da 3841 no.lu parselde bulunan 20.000 m2'lik kamusal alanda Akyakalılara sorulmadan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından imara açılmak üzere imar planı yapıldı ve onaylandı. 24 Haziran 2013'de (pazartesi) saat 18:30'da söz konusu alanda Akyakalıları ve Akyaka'ya gönül verenleri ortak yaşam alanlarına sahip çıkmak üzere buluşmaya çağırıyoruz. Kent hakkımızı savunmak üzere mücadelemizi birlikte belirleyelim.
DİREN AKYAKA!
DİREN 3841 !

 
 
Not: Toplantı açık alanda olacağı ve yerde oturmak durumunda olduğumuzu gözeterek lütfen yanınızda içme suyunuzu, şapkanızı ve rahat oturmak üzere mümkünse mat, portatif tabure gibi malzemelerinizi de birlikte getirmeniz tavsiye olunur.
 
Akyaka Yerel Yönetim Platformu

2 yorum:

  1. İmar planı yapımı sırasında değil özelleştirme'nin hiçbir kurumun size birşey sorması diye bir zorunluluk yok eğer koruma amaçlı imar planı değilse...ayrıca plan askıda iken yasal olarak bu hakkınız varken itiraz etmediyseniz şimdi niye bu tantana

    YanıtlaSil
  2. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın imar planından Akyakalıların haberi plan kesinleştikten sonra Belediye Başkanının kopardığı "tantana" ile oldu. Akyaka Belediyesi'nin yasal itiraz süresi içinde askıya çıkardığını söylediği bu plandan Akyakalıları haberdar etmedi; ne belediyenin web sitesinde, ne bültenlerinde, neilan panolarında duyurdu, ne de halkı bilgilendirmek üzere bir toplantıya davet etti.. Belediye Başkanı iş işten geçtikten sonra kopardığı tantanayı o zaman koparsaydı Akyakalıların itiraz etme şansı olurdu. Ama Akyaka Belediye Yönetimi asıl tantanayı bu alan ÖİB’ye devredilirken koparmalı ve Akyakalıları buna karşı çıkmaya çağırmalıydı. Elbette Akyakalıların kent haklarını, doğa haklarını gözetmek gibi bir derdi var idiyse…

    Her ne kadar imar plan süreçlerine halkın katılımı yasalarla güvence altına alınmamış olsa da, Akyakalıların bu plana sadece zeytin koruma yasasına aykırı olması ile önemli bir itiraz hakkı var. Tüm Akyakalıların ortak yararlanma hakkı olan bu kamusal alanın Özelleştirme İdaresine verilmesine de karşı çıkmalı ve bu alanın Akyakalılara iade edilmesi için mücadele etmeliyiz.
    Serdar Denktaş

    YanıtlaSil